[ English | Bahasa Malaysia ] Hari ini ialah 1 Aug 2021, 04:40 AM (Terakhir dikemaskini pada: 27th Jul 2021)

Text Red Text Black Text Blue Text Green Text Smaller Text Reset Text Larger

Objektif Pusat Penyelidikan Perubatan Herba (HMRC)

  1. Menjalankan pelbagai penyelidikan bagi membuktikan secara saintifik keberkesanan dan keselamatan produk herba dan perubatan tradisional dan komplemetari (PT&K) dengan mengikuti piawaian yang ditetapkan.
  2. Mengkoordinasikan aktiviti penyelidikan yang berkaitan dengan perubatan herba dan PT&K di Malaysia.
  3. Menyumbang dalam penemuan dan pengesahan ubat-ubatan herba dan PT&K yang mempunyai maklumat saintifik di Malaysia bagi memastikan penambahbaik nilai komersialnya sehingga dapat menembusi pasaran luar negara.
  4. Mengumpulkan pelbagai maklumat berkenaan perubatan herba dan PT&K di Malaysia dan juga negara luar melalui penyelidikan bagi menyediakan pangkalan data, monograf, kompendium dan juga projek pembinaan maklumat elektronik web portal bagi perubatan bersepadu, GlobinMed 'Global Information Hub on Integrated Medicine'.
  5. Bekerjasama dalam memberikan perkhidmatan professional kepada KKM dan agensi berkenaan berkenaan perubatan herba dan PT&K.

myGOV MAMPU JPA IKU MSC NMMR CRC MyHEALTH MOH Globinmed SPA krste.my

Notis

Logo-SIRIM-n-UKAS-IMR

IMR ialah sebuah organisasi bertauliah oleh SIRIM (nombor sijil 2972).

Laman ini sesuai dilihat menggunakan Firefox (24.0) dengan resolusi 1280 x 768 pixels atau lebih.

Lokasi Kami

world

Kami terletak di Jalan Pahang, 50588 Kuala Lumpur, Malaysia. Kami beroperasi dari jam 8.00pg - 5.00ptg Isnin - Jumaat. Klik pada imej peta untuk melancarkan servis Google Maps.

Hubungi Kami